Programma 16 t/m 22 september

Op 20 en 21 september is er een uitgebreid programma voor bezoekers met activiteiten voor jong en oud, inclusief een echte Waalcrossing nabij stadsbrug 'De Oversteek'. Gratis toegang!

 

Bezoek het WOII-kampement, bekijk demonstraties, zet een snelle tijd neer op de stormbaan, ontdek verhalen, doe diverse activiteiten en kraak de morsecode!

Educatief programma basisschoolklassen

Waar: Rivierpark Nijmegen Waal
Wanneer: 16, 17, 18 september 08.30-14.00 (Let op: deze dagen geen  activiteiten voor bezoekers)

Meer informatie: klik hier

 

Van 16 t/m 18 september is er een 3-daags educatief programma speciaal voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 uit regio Nijmegen. Het programma bestaat uit een interactief bezoek aan het evenemententerrein en een voorbereidende les voorafgaand op school.

Gedurende 3 dagen is er ruimte voor +/- 45 schoolklassen uit de regio. Schoolklas aanmelden? 

 

Op 17 mei zal ook de Operation Market Garden Estafette een bezoek brengen aan het evenement.


Verdere opbouw kampement

Waar: Rivierpark Nijmegen Waal
Wanneer: 19 september (Let op: deze dag geen activiteiten voor bezoekers)

 

Na afronding van het scholenprogramma, komen deze dag de extra deelnemers om het programma voor publiek mogelijk te maken. Het kampement zal verder worden uitgebreid en opgebouwd. Op de Nevengeul zal een grote generale repetitie zijn ter voorbereiding op de beide Waalcrossingen van 20 en 21 september.

De tijd van de generale repetitie zal later op deze pagina en socialmedia bekend gemaakt worden. 


Open voor bezoekers

Waar: Rivierpark Nijmegen Waal & Valkhofpark
Wanneer: 20 september 10.00-17.00

Entree: Gratis

 

Het evenement is vrijdag geopend van 10.00 - 17.00 uur met diverse activiteiten. De Waalcrossing start om 12.00 uur. Later zal op deze pagina een uitgebreid programma volgen met alle activiteiten, locaties en tijdstippen. 


Open voor bezoekers

Waar: Rivierpark Nijmegen Waal & Valkhofpark
Wanneer: 21 september 10.00 - 19.30

Entree: Gratis

 

Het evenement is zaterdag geopend van 10.00 - 19.30 uur met diverse activiteiten. De Waalcrossing start om 14.57 uur. Later zal op deze pagina een uitgebreid programma volgen met alle activiteiten, locaties en tijdstippen. 


Afbouw

Waar: Rivierpark Nijmegen Waal
Wanneer: 22 september (Let op: deze dag geen activiteiten voor bezoekers)

 

80 jaar Waalcrossing wordt mede mogelijk gemaakt door 400-500 deelnemers uit meer dan 10 verschillende landen. Om af te bouwen en iedereen de ruimte te gevende lange reis naar huis veilig af te kunnen leggen is er op zondag 22 september geen programma voor publiek. 


Vragen? Neem contact op!