Re-enactmentgroepen

Om het evenement mogelijk te maken en te organiseren is het van belang dat vele re-enactmentgroepen helpen. Zo houden we samen de geschiedenis levend en versterken elkaar waar nodig. Immers, samen sta je sterker!

In het overzicht hieronder staan alle re-enactmentgroepen die zich vrijwillig inzetten tijdens en/of bij de voorbereiding van het evenement.

 

We zijn hen, maar ook alle vrijwilligers/deelnemers die niet aangesloten zijn bij een re-enactmentgroep, ontzettend dankbaar voor alle hulp en hun inzet!


Ook interesse om te helpen tijdens en/of bij de voorbereiding van evenement Waalcrossing Nijmegen?
Neem dan contact op of vul het aanmeldformulier in!


American Patrol

American Patrol is een 'Living History' groep en houdt zich bezig met het reconstrueren van Amerikaanse infanterie eenheden die in de Tweede Wereldoorlog in Europa hebben gevochten.


Klondikes

De Klondikes beelden Amerikaanse luchtlandingstroepen uit zoals die in de Tweede Wereldoorlog Europa bevrijd hebben. Hun hoofduitbeelding is de 101st Airborne Divisie (501st regiment).


Voorwaarts Mars

De werkgroep Tweede Wereldoorlog is een onderdeel van de multi-period vereniging Mars.
De basis uitbeelding die zij doen is vrij vertaald; het 17de Genie Bataljon, Tweede Amerikaanse Pantserdivisie.


Pontoon Group '40-'45

Pontoon Group ’40-’45 is een living history re-enactment groep uit Nederland met een unieke collectie van Amerikaanse voertuigen en materialen. Het meest bijzondere is de enige nog werkende pontonbrug uit de Tweede Wereldoorlog die we inzetten tijdens evenementen. 

De hoofduitbeelding is de ‘509th Engineers Light Ponton Company’ die in 1944 en 1945 actief waren in West-Europa, onderdeel van de US 3rd Army. De2e uitbeelding is de ‘307th Airborne Engineers Battalion’ die op 20 september 1944 de Waal bij Nijmegen overstaken. 


Triple-A

De American Airborne Association (Triple A) Living History Group is een reenactment vereniging die de geschiedenis van de Amerikaanse 101ste Airborne Division (AB), ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, bestudeert en tijdens reenactment activiteiten en evenementen herbeleeft.

Zij beelden de 101st Airborne Division uit met als basis 2nd batalion 506 PIR.


HRVN

De HRVN is een multi-period vereniging met diverse groepen uit verschillende tijden. Zo heeft de vereniging  een Napoleonse en Romeinse groep. Tevens zijn er diverse groepen lid die de Tweede Wereld Oorlog uitbeelden.


KVH Geronimo Reenactment group

De Slowaakse re-enactmentgroep KVH Geronimo richtte zich in eerste instantie op Amerikaanse parachutisten uit de Tweede Wereldoorlog en dan met name het historische 509e Parachute Infanteriebataljon. Na het verder verruimen van hun horizon, hebben ze er nu vooral de focus op om geschiedenis en operaties van allerlei Amerikaanse legereenheden in Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog levendig uit te beelden en te behouden.


Dogfaces

De naam Dogfaces is afkomstig van de bijnaam die Amerikaanse troepen zichzelf gaven tijdens de oorlog. Zij focussen zich op de uitbeelding van 30th infantry division.


Women re-enactmentgroup LHGH 

Zij zijn de vrouwenwerkgroep als onderdeel van de LHGH (Living History Group Holland).


The Sapper Eagles

De Sapper Eagles re-enactment groep is gevestigd in Nederland en richt zich op de mannen van het 326th Airborne Engineer Battalion die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Europa opereerden. 


WW2 Canadian Field Kitchen

Zij beelden een actieve Canadese Tweede wereldoorlog veldkeuken uit en koken voor publiek uitsluitend volgens originele WW2 recepten. Ze koken en bakken op hetzelfde materiaal als in de Tweede wereldoorlog.

Naast koken en op evenementen staan, houden zij zich ook bezig om oud materiaal weer in werking te krijgen of origineel materiaal na te maken als het niet meer te krijgen is.


Etor 4045 – werkgroep “Die Volksgrenadiere”

‘Die Volksgrenadiere’ is de Duitse werkgroep van de re-enactment vereniging ETOR 40-45. 
Hun uitbeelding richt zich op de gewone Duitse soldaat die als dienstplichtige in de Tweede Wereldoorlog moest dienen in de Wehrmacht. Zij beelden specifiek een infanterie eenheid uit in de laatste jaren van de oorlog. In de werkgroep richten zij zich op het zo authentiek mogelijk neerzetten van hun uitbeelding.


“Panzerjägerabteilung 228”

Dit is een Duitse re-enactmentgroep die zich focust op de uitbeelding van de 'Panzerjägerabteilung 228' als onderdeel van de 116e Panzerdivision van het Duitse leger. 


Der Panzergrenadier (VZW Frontleven)

Deze werkgroep stelt een onderdeel voor van het Duitse 2. Panzer Divisie, namelijk een Panzer Grenadier Regiment in de periode juli 1944 tot het Ardennenoffensief.

Dit wil niet zeggen dat zij tanks of dergelijke tot bezit hebben, maar dat zij de gewone infanterist (grenadier in dit geval) voorstellen binnen deze eenheid. Deze eenheid heeft gevochten op tal van terreinen vanaf 1939 tot de overgave in 1945.


Frontkaempfer LHG

Frontkämpfer LHG is een in Nederland gevestigde re-enactmentgroep die de Duitse 'Heer' in 1944 en 1945 uitbeeldt. Ze beelden onder andere de 85e Infanterie-Division uit. Samen met een Sovjet en Amerikaanse groep vormen zij de Frontsoldaten LHA.


The Eighty-Second CZ

Deze Tsjechische re-enactmentgroep beeldt de 82nd Airborne Division, 508 PIR uit. 


ACES

ACES houdt zich hoofdzakelijk bezig met het re-enacten van het 87e verkennings battalion van de 7e US pantserdivisie ten tijde van de tweede wereldoorlog en het in stand houden van de daarbij behorende voertuigen.